Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2006 12:59 - Понеделник
Автор: toi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 591 Коментари: 1 Гласове:
1



 

 
    Понеделник. Всичко започва отначало. Сега трябваше да захвърли хамелеонския си костюм и да се облече подходящо за работната седмица. А той наистина обичаше да се облича добре. За него безупречността беше от голямо значение – да съчетае цветовете, всичко да е безупречно чисто и изгладено. Гладеше сам дрехите си не защото живееше сам, а защото не би доверил тази своя безупречност на някого. Панталоните му бяха винаги с ръб, на който можеш дори да се порежеш. Обичаше хубавите ризи, някои от които бяха в ярки цветове, обичаше и интересните вратовръзки. Те бяха едно от нещата, които го привличаха особено. Мразеше да изглежда еднакво през два поредни дни. И нямаше вече как да не го забележиш, но той все още имаше начин да се прикрие. Знаеше, че дрехите могат да привлекат погледа и да събудят мислите, ала не могат да ти разкрият какво се върти в главата ти. Затова той се преструваше винаги на приятно тъп и разсеян. И като такъв знаеше, че не трябва да се мислиш за по-умен от останалите, защото те също те подозират и са били по-дълго време в този занаят, минали са през много неща и знаят тънкостите. Ето защо играеше по правилата и всичко беше наред.

Понеделник сутрин. Началото на тежката седмица. Удоволствието след един кратък ден на почивка да се облечеш отново добре, да избереш кой часовник да сложиш и как да ухаеш – секси, дръзко или просто свежо. А часовниците бяха една особена слабост. Харесваше тежкия стоманен корпус, здравото стъкло, металната каишка, студеното усещане, когато го сложиш сутринта за първи път. И тъй като обичаше да ги сменя според стила и настроението си, обичаше те да бъдат с от тези с батериите. Харесваше това в тях, че работят, независимо кога си ги носил за последен път. И са винаги точни като смъртта. А той обожаваше да бъде точен, до последната секунда. Обичаше да бъде господар на времето. Но една мисъл често го притесняваше – дали вместо всички кварцови часовници, не си вземе един кинетичен или автоматичен. Вярно, няма да е точен, ще трябва да го носи на почистване, ще трябва да го носи по-често, ще трябва да го пази повече, но ще бъде почти вечен. Ами ако спрат да произвеждат батерии за неговите любими кварцови часовници, какво ще стане с всички тях? А защо му беше нещо вечно, когато той не възнамеряваше да живее вечно. И просто вероятно щеше да си купи нов часовник тогава, а всички тези да ги прибере на някое място и да ги пази като скъп спомен.

 

 



Тагове:   понеделник,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jokera - Интересно
09.10.2006 19:33
Аз често седя и гледам как са облечени хората. И си мисля, дали са с тези дрехи защото така се харесват или просто нямат какво друго да облекат.
Желая ти успех!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: toi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 55873
Постинги: 24
Коментари: 21
Гласове: 289
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031